Καθαρή Πράσινη Άνδρος

Ένα εθελοντικό εγχείρημα για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στην Άνδρο

Η αφετηρία μας

Οι άνθρωποι του εγχειρήματος “Καθαρή Πράσινη Άνδρος” αγαπάμε την Άνδρο, σεβόμαστε και θαυμάζουμε την πλούσια φύση και την πολιτιστική της κληρονομιά και το ανθρωπογενές τοπίο, αποτέλεσμα της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και φύσης για χιλιετίες. 

 

Η κοινή ανάγκη

Τα απορρίμματα που παράγονται από όλους εμάς που κατοικούμε στην Άνδρο χρειάζεται να ελαχιστοποιηθούν με επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση, ανακύκλωση και με τρόπους διάθεσης, έτσι ώστε το πολύτιμο περιβάλλον αυτού του νησιού να διατηρείται σε υγιή κατάσταση, υπηρετώντας την ποιότητα ζωή και ευημερία των πολιτών της Άνδρου. 

 

Το εγχείρημα

Είναι ένα εθελοντικό, ανεξάρτητο εγχείρημα και στοχεύει να φέρει σε συνεργασία κάθε φορέα, δημόσιο, ιδιωτικό, πολίτες, επιχειρήσεις, εκκλησία και οιονδήποτε πρόθυμο να βοηθήσει στη συλλογή πληροφοριών και να μοιραστεί απλές λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων που όλοι μας μπορούμε εύκολα να ακολουθήσουμε για μια Καθαρή, Πράσινη και Βιώσιμη Άνδρο. 

Το εγχείρημα Καθαρή Πράσινη Άνδρος είναι ένα εγχείρημα του μη κερδοσκοπικού φορέα  Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου (ΕΚΑ) που στοχεύει να βοηθήσει την Άνδρο να γίνει ένα πιο καθαρό και πιο πράσινο κυκλαδονήσι μέσω της προώθησης της ανακύκλωσης και της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων, που διευκολύνεται από τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή των πολιτών.

Το ΕΚΑ και το εγχείρημα Καθαρή Πράσινη Άνδρος: 

  • είναι ανεξάρτητοι οργανισμοί που δεν έχουν δεσμούς με πολιτικούς, θρησκευτικούς ή εμπορικούς φορείς και στοχεύουν στη συνεργασία με φορείς που ενδιαφέρονται για τη μείωση των απορριμμάτων στην Άνδρο. 
  • θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρούν ενημερωμένες και ακριβείς τις πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτήν την ιστοσελίδα και να ειδοποιούν τους αναγνώστες για τυχόν ζητήματα ή αλλαγές που κοινοποιούνται ή εντοπίζονται. 
  • δεν παρέχουν απευθείας υπηρεσίες, αλλά κοινοποιούν πληροφορίες που συλλέγονται σχετικά με υπηρεσίες. 

Οποιαδήποτε πληροφορία παρουσιάζεται σε αυτήν την ιστοσελίδα αντικατοπτρίζει πληροφορίες που συλλέγονται μέσω επίσημων και ανεπίσημων διαδικασιών. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες είναι πιθανό να αλλάξουν. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε τυχόν προβλήματα, διορθώσεις ή προτάσεις σχετικά με την ιστοσελίδα στο info@androsresearchcenter.org.

Βοηθήστε το εγχείρημα

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις προσπάθειες του εγχειρήματος Καθαρή Πράσινη Άνδρος εδώ.